Het werk van John Nash Ott heeft mij sterk doen beseffen dat wij wezens zijn van licht.

Wij hebben dagelijks licht nodig; op ons huid en in onze ogen.

Het blijkt juist dat je een sterk verhoogd risico hebt tot ontwikkeling van kankers wanneer je géén zonlicht ontvangt op de plekken die het nooit krijgen.

Elk deel van het spectrum van de zon heeft een positief gezondheidseffect. Wanneer je in de zomer genoeg zonlicht hebt ontvangen (elke dag de zon “omarmen”; het liefst butt-naked in de zon) zal ervoor zorgen dat het risico dat je ziek wordt of verkouden wordt drastisch afneemt. Je moet alleen verstandig omgaan met blootstelling aan de zon.

Voor wie nu nog gelooft dat je zonnebrand crème moet gebruiken; je bent keihard bespeeld door de media en de zonnebrand crème industrie.

Als je het gegeven weet dat wij licht zijn en licht moeten ontvangen om ons circadiaans ritme op pijl te houden en hormonen aan te kunnen maken, dan moet je toch snappen dat het ronduit achterlijk is dat het gebruik van zonnebrand crème wordt geadviseerd? Je blokkeert hiermee de nodige frequenties om je eigen gezondheid in-check te houden, en je introduceert ook nog een ziekteverwekker op je huid. Je huid is een orgaan hè? Dat betekent dat je de componenten van de zonnebrand crème gewoon opneemt.

Het blijkt juist dat je een sterk verhoogd risico hebt tot ontwikkeling van kankers wanneer je géén zonlicht ontvangt op de plekken die het nooit krijgen. Hoe bizar is dat? Dat ga je (uiteraard) weer niet horen van de mainstream media. Stel je voor dat de mensen fysiek en mentaal sterker worden…

Dat betekent voor jullie vrouwen; je hebt een sterk verminderde kans op borstkanker wanneer je topless gaat zonnen. Dat betekent voor jullie mannen; je hebt een sterk verminderde kans op prostaatkanker wanneer je balls-out gaat zonnen.

“Ja maar Dennis..”, hoor ik je zeggen. “Het is allang bewezen dat wanneer je je verbrand of te lang in de zon zit, dit ook DNA schade met zich meebrengt met verhoogde kans op kanker. Wat zit je ons nou te vertellen man!”.

Nou, Marjolein, dat zal ik je vertellen.

Je moet je niet verbranden. Punt.

“Ja maar Dennis, even serieus, wat is dat nou voor advies?! Tevens zie je toch op de zonnebrand crème reclames altijd zo’n UV filter; dan zie je wat een schade UV licht veroorzaakt! Alle spikkels op de huid; het ziet er niet uit! En wanneer je zonnebrand crème gebruikt, heb je dat allemaal niet!”.

Nou Marjolein, je vergeet dat het een reclame is. Dit betekent letterlijk dat de partij die de reclame hebben gemaakt, jou wilt overtuigen om het te kopen. Het is blijkbaar goed gelukt! Die UV filter is leuke gimmick, maar dit is dus een “selling point” van de reclame om hun argument van het kopen van de crème te versterken (spelen op emotie; “kijk eens hoe lelijk je wordt wanneer je in de zon gaat zitten zonder zonnebrand crème. Je ‘ziet’ letterlijk de schade!”. Dat heet manipulatie.) Wij hebben in onze ogen geen “UV filter”. Sterker nog, onze ogen hebben ook UV licht nodig! Zo wordt je niet vroeg blind (lees; minder snel een bril nodig), bijvoorbeeld, en hiermee wordt het circadiaans ritme op afgestemd.

Weet je wat het is? Je moet jezelf blootstellen aan de zon, vér voordat het echt zomer wordt.

Het blijkt namelijk dat wanneer je zonlicht op je huid ontvangt, je huid letterlijk dikker wordt (Check het werk en de video’s van Alexander Wunsch; AANRADER!). Het dikkere huid (en tevens bruinere huid) zorgt voor extra bescherming van de zon. Als je niet al in februari en maart al zonlicht ontvangt, prep je dus je huid niet voor de zomer, met (INDERDAAD) verhoogde kans op zonneschade op de huid.

Het gaat om de CONTEXT. Het leven is niet zwart/wit.

Welk scenario zou dus logisch zijn om te volgen?

Ga verstandig om met de zon, en laat je niet wijs maken dat de zon schadelijk voor je is.

Check het werk van Alexander Wunsch en John Nash Ott. Er zijn genoeg filmpjes en boeken te vinden met golden nuggets aan informatie.

Vaak verkouden? Dan zou ik achter m’n oren krabbelen. Je kan ook bij Your Health Concept of bij je dokter een vitamine D test laten doen!